Vodiči nezvládali nočnú jazdu

10.01.2009 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 10. januára (TASR) - Záchranári zo Starej Ľubovne majú za sebou rušnú noc, počas ktorej v krátkom čase dvakrát zasahovali pri dopravných nehodách.
Prvá sa stala necelú polhodinu po polnoci na ceste medzi obcou Hniezdne a okresným mestom Stará Ľubovňa, druhá pred piatou hodinou ráno uprostred Hniezdneho. Obidve sa zaobišli bez obetí na životoch.
Krátko po polnoci vodič osobného auta dostal pri predbiehaní šmyk a zišiel z cesty do poľa. \"Po našom príchode sme pacienta s otrasom mozgu a ľahkými poraneniami oboch rúk ošetrili a transportovali na chirurgickú ambulanciu do nemocnice v Starej Ľubovni, \" informoval zasahujúci lekár z Emergency Medical Service (EMS) Tomáš Tatarko. Okrem posádky rýchlej lekárskej pomoci zasahovali pri nehode aj hasiči a policajti.
O štyri hodiny neskôr v strede obce Hniezdne pri nákupnom stredisku nezvládol riadenie 23-ročný vodič osobného auta a zišiel do priekopy. \"Na mieste sme ošetrili vodiča a spolujazdca, pričom obaja javili známky požitia alkoholu. Ich zranenia si nevyžiadali transport do nemocnice, \" konštatoval Tatarko.
Okolnosti nehôd vyšetruje polícia.
 

Vyberte región